6 Ocak 2007 Cumartesi

Seval Senaryo

16. Bölüm, ogullari Efe´nin mutlulugu icin yillar sonra biraraya gelen, ayni yatagi paylasan Soner ile Sevil´in birbirlerine yakinlastiklarina inandigimiz ve "bitti" sandiklari asklarinin yeniden alevlendigini gördügümüz bölümdü.

Soner´in aslinda yanlis anlasilmak korkusuyla yaptigi bir hata Sevil´in ona duydugu güveni yerle bir etti cünkü Soner o ani kurtarmak icin yine yalan söylemisti.

Soner´in kemanci kiz Ayca ve baska herhangi bir kadinla hic bir ilgisinin olmadigina, oglunun annesini inandirmasi hic de kolay olmadi. Ancak araya giren Dogan ile Aylin´in yardimlariyla olayin acikliga kavusmasi kahramanlarimizin birbirlerine duyduklari ama itiraf etmekten korktuklari aski da ortaya cikardi.

Efe´nin israrlarina dayanamayarak ciktiklari tatildeki bir takim garip tesadüfler onlari daha önce ogullarinin hatiri icin girdikleri yatakta bu defa büyük bir özlem ve sevgiyle, askla birlestirdi. O tatil dönüsü Soner, Sevil ve Efe cok mutluydular.

Nikah degil ama cok daha önemli olan gönül baglariyla yeniden bir aile olmuslardi. Cok gecmeden gelen müjdeli bir haberle önce soke oldular, sonra yeniden evlenmelerinin yapabilecekleri en iyi sey olduguna karar verdiler. Asklari meyveye durmustu, Soner yeniden baba olmaya adaydi. Akillardan cikmayacak kadar güzel bir dügünle kutladilar aldiklari bu karari... Sampanyalar patladi, fasillar yapildi, halaylar cekildi, danslar edildi, göbekler atildi...

Onlarin yeniden aile olmalari en cok Soner´in annesi Esma Hanim ile babasi Halil Beyi mutlu etmisti. Biricik ogullarinin sevgili gelinleriyle ne kadar mutlu oldugunu gördükce Esma Hanim ile Halil Bey´in gözleri doluyordu. Mutluluklari kucaklarina aldiklari ikiz torunlarla percinlendi. Artik Efe´nin Ege ve Eda adinda iki kardesi daha vardi. Halil Bey ile Esma Hanimin da bir sürü torunlarla ugraslari..

Önceleri damadini kabul etmek istemeyen Zerrin hanim bile yumusamisti kizinin ve torunlarinin mutlulugu ile. Soner´in denizci ve capkin dayisi Sefer Bey´in kendisine kur yapmasina izin verecek kadar hem de.

Adeta Sevil´in mutluluguna kendini adayan Soner´in kizina ne kadar düskün ve her konuda ne denli yardimci oldugunu gördükce ona ikinci bir sans verdigine hic pisman olmadi Zerrin hanim. Yakindan tanima firsatini buldugu dünürü Esma Hanim ile dünürlügünü derin bir dostluga dönüstürmeyi de bildiler. Torunlarina duyduklari ortak sevginin birlestirdigi bu iki kadin yeri geldiginde büyük dayanisma örnekleri sergilediler. Cocuklarinin mutluluklarini kendi tecrübeleriyle korudular.

Efe´den sonra gelen ikiz bebeklere ragmen kariyerindeki gelismelerde Sevil her zaman en büyük destegi Soner´den gördü. Bir seminere katilmak icin Almanya´ya gitmesi gerektiginde onu yanliz birakmayan yine sevdigi adam, Soner´di. Cocuklarini da yanlarina alarak, ailece sirf ayri kalmamak adina birkac ayligina Frankfurt´a tasindilar. Gurbet ellerde de baslarina gelmeyen kalmadi, ama yasananlar onlari birbirlerine daha cok bagladi. Her olumsuzlukta birbirlerini ne kadar cok sevdiklerini anladilar.

Bu arada Soner ile ortak islettikleri restorantta isleri de iyice düzelen Dogan da sonunda muradina erdi ve Aylin ile evlendiler. Aylin ile Sevil´in yillardir sürdürdükleri yakin dostluklari hayatlarini kolaylastirdi, güzellestirdi...

Hersey cok güzeldi BBO ülkesinde. Insanlar huzurlu, mutlu ve cocuklar anali babali, sadece cözülebilir problemleri vardi.

Ancak kisa bir süre önce eski bir düsman cikti karsilarina. Soner´in Sevil´den ayri, sorumsuz ve bencilce yasadigi dönemde bilmeden kazandigi bu düsman biribirine deili gibi asik kari-kocanin arasinda korkunc bir ucurum acilmasina neden oldu.

Askina karsilik vermedigi bir kadinin intihar girisimiyle tetiklenen agabeyi, Soner´den kizkardesine cektirdigi acilarin intikamini almak icin korkunc bir plan yapmisti. Bir sekilde tuzaga düsürülen Soner´in bilinci saf disi birakilarak kendisine santaj yapilacak kadar igenc fotograflari cekilmisti. Ancak garip bir tesadüfle, Soner´i o halde gören Sevil´in cocuklarini da yanina alarak daha o gece evini, kocasini terk etmesi santajcinin tüm planlarini bozdu cünkü Akin ailesi onun planlarini uygulamasina firsat tanimadan parcalanmisti.

Sevil´in izini bulamadigi icin perisan olan Soner, sonunda esinin kendisini neden terk ettigini ögrendi. Sevdigi kadini, cocuklarini, herseyi kaybetmisti!

Sefer Dayi ile sevgili dostu Dogan´in yardimlari ile masumiyetini ispatlasa da ailesinin yani Sevil´in ve cocuklarinin nerede olduklarini bilmiyordu. Onlarsiz bir hayatin anlamsizligi ile yüreginden yok edemedigi sizi onu gecmisindeki hatalariyla bir kez daha yüzlestirdi.

Duygulari alt-üst olan Sevil´in de kendiyle basbasa olmaya, yanlizliga, hic bir etki altinda kalmadan dogru kararlar alabilmesi icin herseyden ve herkesten uzaklasmaya ihtiyaci vardi. Ayni zamanda sorular sormadan onu ve cocuklarini bagrina basacak, zorlamadan sadece sevgi ve sefkatle koruyacak kollara da...

Yillarca yurt disinda yasayan cok sevdigi biricik teyzesinin yeniden Türkiye´ye döndügünü biliyordu. Bu yüzden ilk aklina gelen yere, Sevilay teyzesinin ona acik oldugunu bildigi güvenli kollarina, sevgi dolu yüregine kosmustu.

Soner´den kactiktan sonra onun sucsuz oldugunu ögrenene dek gecen zaman icinde yasadiklari en zor günler, en korkunc geceler oldu. Sonunda Sevilay teyzenin de yardimlariyla sevenler yine kavustu.

Ailesinin yokluguyla perisan olan yegeni Soner´e refakat eden Sefer Dayi 30 sene sonra karsisina cikan kadinin yani Sevilay Teyzenin ilk aski cikmasin mi? (Agzimiz acik kaldi!)

En son Sevil´in Soner´e sürpriz dogum günü hediyesi teknedeydik hep birlikte. Simdi giderilecek büyük bir hasretlik vardi ve ellerindeki mutluluga sükretmek...


Haa bir de ileri görüsümüz var: 20 yil sonra. Efe´miz caki gibi asker olmus, Allaha emanet tüm askerlerimiz gibi, Eda dünya güzeli bir genc kiz, babasinin göz bebegi, Ege filinta gibi delikanli, ikisi de üniversite ögrencisi, Sevil hala hem cok iyi bir docent, iyi bir anne, hem de kadin iste, yüregi karisik, Soner derseniz saclari agarmis ama hala karisina asik!


Ya no namecim sen ne yaptin be ablacim? Masala döndürttün herseyi.. bu kadari benden, begenmediginiz bölümleri degistirebilirsiniz... ben cikiyorum...paydos!

03.Tem.2008 17:58:00

Hiç yorum yok: